Om oss som har intresse för skytt

Har du ett intresse för skjutvapen och sporter där dessa används? Finner du det intressant att tävla inom grenar där det kärvs precision och samtidigt ett öga för detaljer. Då är skytt en sport för dig! Här finner du information om olika skyttegrenar, du får information om vad som gäller inom dessa och hur man går tillväga för att delta. Vidare får du också insyn i hur man bör tänka på ens skjutteknik och vilka klasser som finns för det olika vapen som används inom sporten. Här får man också insyn i vad som gäller med luftpistol och hur skjutningen bör genomföras med detta vapen.

Här får du möjligheten att lära dig mer om fältskytte, skidskytte, precisionsskjutning, magnumfältskytte och mycket mer. Du får insyn i dessa olika grenar, vilka avstånd som gäller, hur många skott som skall avlossas och vilken tid som allt skall utföras på. Hemsidan ger dig också insyn i hur det går till vid en tävling, vad man måste förbereda, vilka kommandon som man skall lyssna på och vilken roll skjutledaren har.

Även om det är en fartfylld sport, med mycket action och adrenalin så är det en sport som kräver stort ansvar och respekt för vad som sker. Man måste alltid följa de regler som finns och lyssna på samtliga kommandon som ges. Det är en sport som kräver disciplin och övning för att öka sin träffsäkerhet. Om detta är något du vill åstadkomma så är detta hemsidan för dig. Här kan vi guida dig och ge dig olika tips och råd om sporten.